1 Aralık 2012 Cumartesi

Posted by ??????????? | File under : , , , , , ,

1978 yılında "Chosen-Seçilmiş" adlı 1 filmde oynadı. Filmde Douglas, büyük 1 sanayiciyi oynuyordu ve sinema gereği 1 nükleer santral inşa ederken, oğlunun şeytana dönüşerek dünyayı yok edeceğine tanık oluyordu. Son Oscar töreninde Onur Ödülü alırken bütün izleyicileri ağlatan Kirk Douglas, Spartacus, Vikingler gibi dev filmlerde oynadı fakat "Chosen" den epey etkilendi, niçin mi? tuhaf fakat gerçek; sebebi sinema çekilirken, yaşanan hadiseler vardı fakat en garibi tekrarı istenen birtakım sahnelerin bütün çabalara rağmen 1 daha çekilememesiydi; sanki 1 kuvvet ilk çekimin aynen kalmasını istiyordu. Ve dev oyuncu bugün "Chosen"i anımsamak bile istemiyor.

De Forest Kelley´i hepiniz tanıyorsunuz; "Uzay Yolu" nun ünlü hekim Mc Coy´u; Kelley 1950 yılında yaşadığı olayı asla unutmuyor."1950 yılında, ben, karım ve 1 dostum, güzel 1 haziran gecesinde Lousiana´ya doğru arabayla gidiyorduk; yol açık ve boştu; birden önümüzde dev, ışıklı silindirik 1 cisim belirdi, yerden 40-50 metre kadar yükseklikteydi. İçinden al 1 ışık yayılırken, dışarıya mavi ve yeşil sinyaller yayılıyordu. Yola sürek ettik, tuhaf cisim de bizimle beraber 1 saat kadar yol aldı, kah arkamızda, kah üstümüzde. sonraları, 1 mola yerine yaklaşıyorduk, o vakit yokoldu ve ertesi gün gazetelerde okuduk; bilinmeyen 1 gök cismi görülmüştü." Kelley sonraları ekliyor; "Yıl 1950´ydi ve daha o yıllarda "Uzay Yolu"nun adı dahi yoktu. Çok sonra uzay yolu´nu çekerken bu hadise hep aklıma geldi; eminim ki, bu 1 ufo´ydu ve bana gelecekte ün ve refah getirecek olan uzay dizisinin habercisiydi..."

Ünlü Rambo ya da Rocky yani Sylvester Stallone mazi yaşamına epey meraklı ve hipnoz seanslarına katılıyor. Ve Sly önceki 2 yaşamını bildiğinden emin; Fransız devrimi sırasında 1 ihtilalci olan Stallone, arkasından arkadaşları tarafından giyotinde idam edildiğine inanıyor. fakat Stallone olmadan önce 1 hayat daha yaşamış; Vahşi Batı´nın yeşil çayırlarında at koşturan ve ateşin etrafında danslar eden 1 kızılderili bi şekilde yaşadığı düşüncesinde..

Robin Williams´da, ciddi 1 reenkarnasyoncu; Bu konuda herşeyi inceledikten sonraları kendine 1 hayat felsefesi oluşturmuş; Bakın Williams ne diyor; "Bütün mazi yaşamlarımı inceledim, 1 yaşamımda İngiltere´de yaşadım; Shakespeare döneminde aktördüm. birtakım zamanlarda, kendimin farklı 1 yere ait olduğumu hissederim, sanki buraya ait değilmişim gibi, 1 kuramım var, 1 havaalanı düşünün, gideceğiniz yere kalkacak. Uçağın anonsunu bekliyorsunuz. fakat 1 fark var; nereye gideceğinizden haberiniz yok. Derken 1 anons yapılıyor; ´Haydi Bay Robin, Kafkasya´ya erkek bi şekilde gidiyorsunuz,teşekkürler. sonraları ruhunuz oraya uçup gidiyorve 1 bebekle buluşuyor; tamamı bu işte.." niçin olmasın, belki sevimli Peter Pan haklıdır...

Çoğumuzun bildiği gibi, Jules Verne´in ölümsüz eseri "80 Günde Devrialem"in sevimli Hintli prensesi Shirley McLaine ölümden sonraları yaşama ya da UFO´lara olan inancıyla tanınıyor; McLaine 1979 yılında ünlü İngiliz aktörü süper komedyen Peter Sellers´le tanıştı; "Bahçivan" filminde beraber oynadılar, sinema çekilirken Sellers hastaydı, ciddi 1 yürek ameliyatı geçirmişti. "Pembe Panter" dizisinin ölümsüz komiser Cleoseu´su,Shirley McLaine´e ameliyatını anlattı; "..ameliyat sırasında kendimi yukardan seyrettim; bütün ameliyatı izledim. asla 1 korku duymuyordum; bilincim yerindeydi ve epey iyiydim fakat bedenimin başı dertteydi. sonraları büyük parlak ak bır ışığa doğru yaklaştım, ışık bana huzur, sevgi ve sıcaklık veriyordu, hemen oraya gitmem gerekiyordu fakat birden kendimi tekrardan ameliyat masasında buldum ve inan doktorlara epey kızdım; geri dönmek istemiyordum..."

Ve Peter Sellers gerçekten de çok beklemedi; aradan 1 sene bile geçmedi ve kalbi daha çok çalışmadı, yaşamı boyunca ruhsal seanslardan çıkmayan, önceki yaşamlarından birisinde Romalı 1 general olduğuna inanan Peter Sellers büyük ak ışığa kavuşmuştu.

Gerçekten daha önceden yaşadık mı? Ruhlarımız acaba birçok farklı yaşamın kişilikleri birlikte mi dolu? Peki, tekrardan kim bi şekilde doğacağız ?

Örneğin, hepimizin severek seyrettiği "Üç Adam, 1 Bebek" adlı filmde yaşanan hadise hayret vericidir. Tom Selleck, Steve Guttenberg ve Ted Danson´un başrollerini oynadıkları 1987 yılında çekilen filmin yönetmeni de iyi tanıdığımız biriydi;"Uzay Yolu" dizisinin Volkanlısı uzun kulaklı Mr. Spock yani Leonard Nimoy. sinema ağırlıklı bi şekilde, 1 evde geçiyordu ve bu konut filmin çekimi için 1 kadından kiralandı ve sinema çekildi, 1 2 ay süren çekimler sonucunda, montaj bitirildi ve ilk gösterim yapıldı. Filmin galasında evi kiralanan kadın da bulunuyordu, yani Bn. Sheena Sand. Aradan 1 süre geçmişti ki, salondan 1 çığlık yükseldi. Hemen sinema durduruldu, Bn Sand bayılmıştı, ayıldıktan sonraları panik içinde kalkmaya çalıştı, filmin orasını tekrar görmek istiyordu. Nedeni sorulduğunda, ağlıyarak, geçen yıl ölen oğlunun görüntüsünü filmde gördüğünü söyledi. Önce inanılmadı fakat galadan sonraları sinema tekrar oynatıldı, kadın doğru söylüyordu. Filmin bu sahnelerinin birisinde perdelerin ardındaki camdan ufak 1 oğlan çocuğu bakıyor ve epey net 1 şekilde görülüyordu. Hemen araştırma yapıldı ve Bn.Sand´in oğlunun resimleri birlikte karşılaştırılınca kadının doğru söylediği anlaşıldı. sinema çekilirken, montaj yapılırken asla kimse bu görüntüyü görmemişti, Yönetmen Nimoy bile farkedememişti. imaj yalnız, gala gecesinde Bn. Sand varken farkedildi ya da ortaya çıktı.

Clarissa Bernhard, Hollywood´ da 1982 mayıs ayına kadar normal 1 insan bi şekilde yaşıyordu. İki ay kadar önce Mart 1982´de ünlü oyuncu John Belushi, 1 kaza sonucunda yaşama veda etmişti. Belushi´yi unutulmaz "Cazcı Kardeşler" den hatırlayacaksınız. Clarissa, 2 arkadaşı birlikte beraber Belushi´nin kazada öldüğü yerden geçiyordu. Gece yarısıydı ve arabaları karşıki otoparktaydı. Genç kadın, birden ürperdi, sanki daha sonra biri bakıyordu. Dönüp baktığında şok geçirdi. Çünkü 2 ay önce bütün burada ölen John Belushi, yolun bütün ortasında durmuş, bakıyordu. Clarissa, dehşetle arkadaşlarını uyardı, onlar da baktıklarında Belushi´nin hayaleti yavaş yavaş kayboluyordu. fakat üçü de görmüşlerdi... Clarissa Bernhard olayı unutamadı fakat daha arkası vardı. Aradan yedi ay geçti, Kasım ayının ılık 1 California gecesiydi. Ve Clarissa yine kalabalık 1 konuk grubu birlikte beraber bahçeye açılan salonda oturuyordu. Clarissa birden fenalaştı, ne olduğu merak edilirken toparlandı, başının döndüğünü söyledi fakat bütün o anda, birden bahçeyi işaret etti ve haykırdı "Bakın, oraya bakın..." Sekiz-on konuktan birkaçı bahçeye dönüp bakınca, karşılarında ünlü yıldız Natalie Wood´u gördüler fakat o da Belushi gibi solarak kayboldu.

Görüntü epey netti ve Natalie´nin hayaleti ağlıyordu. sonraları, hadise anlaşıldı, o gün Natalie Wood´un ölüm yıldönümüydü, talihsiz 1 kaza sonucunda ölen güzel yıldızın büyük aşkı Robert Wagner, birkaç gün evvel, evlenmişti. Ölüm yıldönümünde Natalie Wood´un hayaleti ağlıyordu, ölümden sonraları da süren aşkı sebebiyle, Clarissa Bernhard´ın tanıkların önünde 2 defa bu olayları yaşaması ya da ilk görücü olması nın anlamı neydi? Kadın sanki ruhsal 1 paratönerdi... Ve eşdeğer sene yani yine 1982´de yılın son günlerinde, Clarissa bundan sonra daha bilinçli bi şekilde ruhsal konularla ilgilenmeye başladı. Aralık ayının 1 gecesinde, aniden uyanarak, rüyasında Marilyn Monroe´yu gördüğünü söyledi.

Süper yıldız rüyasında Clarissa´ya yarın gece evinin bahçesinde buluşacaklarını söylemişti. Ertesi gün beraber yaşadığı Davis ve 2 arkadaşıyla beraber bulunan Marilyn´in öldüğü eve gittiler, hava kararıncaya kadar evin bahçesinin önünde arabanın içinde oturdular. Sokak boştu ve yalnızca birkaç lamba aydınlatıyordu. Birden Clarissa haykırdı;"Bakın, işte Marilyn..." Gerçekten de boş sokağın bütün karşısından 1 kadın geliyordu, ışığın altına geldiğinde iyice görüldü ve karşılarında vücudunu saran elbisesi içinde gerçekten Marilyn Monroe vardı. sonraları dördünün de inanmaz bakışları arasında yavaş yavaş kayboldu. Clarissa Bernhard, bütün bu olayları 1982 yılının içinde yaşadı ve 1 daha hiçbir şey olmadı. bütün çabalarına rağmen. Ne olmuştu? niçin sıradan 1 kadın, üst üste 3 defa 3 ünlü film yıldızının hayaletlerini gördü? Acaba Clarissa Bernhard, 1 çeşit fikir projeksiyonu birlikte kafasındaki görüntüleri yanındakilerin göreceği kadar mı yansıtıyordu ?



Kaynak: Unutulmaz oyuncu Kirk Douglas

Yazar Hakkında: