9 Aralık 2012 Pazar


Paylaşım sitelerinin son halkası olarak buyuk dikkat ceken pinterest.com nedir, ne ise yarar, kisa surede popülerliğini nasıl arttirdi gibi soruları cevaplayan kısa bir tanıtım makale sayfasındasınız.

Kaliforniya`da küçük bir grubun startup`ı olarak baslayan Pinterest`in temel mantalitesi diger gözde idolleri gibi paylaşımdan ve kullanıcının gücünden geçiyor. Popülaritesini ve modern yapısını aslında tamamen kullanıcılarının yaptığı görsel ağırlıklı paylaşımlara borçlu. 2011 yılının en cok ziyaret edilen ve en büyük çıkışı gercekleştiren siteler arasına girmeyi başaran Pinterest, sloganındaki gibi(pinterest is a place to catalog the things you love) kullanıcıların webteki görsel begeni katalogu haline gelmiş durumda. Aslında bu ayak sesleri biraz da paylaşımların aykırılıgından ve ilgi cekiciliginden geliyor ve ziyaretcilerin begenisini kazanmayı başarıyor.

Görselleri gezmenin dısında, davet isteginde bulunup uyeligi tamamladıktan sonra kendi sanal tahtanızı oluşturduktan sonra kendi cektiginiz görselleri ve begendiginiz paylaşımları tahtanızda sergileyerek sıradışı bir profil sayfası oluşturabilirsiniz.

Yakın zamanda tumblr ve instagram kadar popüler hale geleceği konusulan Pinterest hakkındaki diger bir ilginc detay ise kullanıcılarının 2/3 unu bayanların oluşturuyor olması. Son olarak Pinterest`de gezerken yan tarafta çıkan benzer ogeler bolumu, siteden çıkmanızı engelliyor ve sizi siteye daha da bağımlı hale getiriyor.



Kaynak: Pinterest nedir

Yazar Hakkında: