9 Aralık 2012 Pazar

Posted by ??????????? | File under : , , , , ,

Sanatçı nın ülkemiz de en büyük şikayetlerinden biride korsan. Emeklerinin birileri tarafından hep gaspedildiğinden şikayetçiler. Korsan: Orjinal sanat eserinin sahte kopyasının yapılıp ticari olarak para kazanılması. Emek hırsızlığı bir bakıma. Böyle bakınca emekçiler,sanatçılar yerden göğe kadar haklı. Emeklerinin karşılığını hakettikleri gibi almak istemeleri en doğal istekleri. Bildiğim kadarıyla gelişmiş ülkelerin bizim ki kadar emek hırsızları yok. Yani işin çözümüde,özü de gelişmişlikle orantılı oluyor. Ülkemiz ne kadar bugün için gelişmiş ülkeler seviyesinde? Şikayetçi , sadece ülkemizde sanatçılar mı? Diğer mesleklerdeki emekçiler şikayetçi değil mi? Dr.lar ne kadar memnun bu az gelişmiş ülkeden? 10 yıl okuyup da kazanılan para ne kadar? 10 yılllık emeğin karşılığı mıdır aldıkları para devletten? Ya diğer emekçiler? Hakimler, savcılar, avukatlar, mühendisler, öğretmenler,...? Çok mu memnunlar bu ülkenin gelişmişliğinden? Emeklerinin karşılığını alabiliyorlar mı?

Demek ki sorun her meslek,iş kolunda aynı. Yani ülkenin gelişmişiği,zenginliği ile orantılı her şey.. Bu da devletin sosyal devlet olmasıyla ilgili. Öyleyse burada elele verip devletin sosyal devlet olması,gelişmiş ülkeler seviyesinde bir ülke olmak için çalışmalıyız. Bence işe böyle başlamalıyız. Ağlamak,şikayet etmek en kolay olanı. Çözüm yolunda hep beraber birleşmek;zenginliği de,gelişmişiliği de paylaşmalıyız.

Halka korsan almayın,emeğimizi bu hırsızlar çalıyor demek traji-komik bir söylev oluyor maalesef. Devlet nerede diye sormaz mı insan hiç. Bu iş en önce hukuki mesele. Bir hırsızlık varsa,adli mercilere şikayet edilmelidr,halka değil.

Sanatçı-aydın ;toplumun en önünde giden insandır. Toplumun rehberi,öğretmeni,yol göstericisidr. Öyleyse ben diyorum ki; Tüm sanatçılar,aydınlar,meslek grupları aynı amaç için birleşip emek hırsızlarına karşı bir güç oluşturun. Bakın halkıda arkanızda nasıl bulacaksınız ozaman. Siz bir birleşin çözüm yolunda,halk inanın arkanızdan gelir. Cılız bir sesle bir kaç kişinin basın yoluyla komik bir şekilde korsana hayır demesinin de manası yok.

Deveye sormuşlar, boynun neden eğri diye? o da nerem doğru ki demiş!... İşte ülkemizin bugünkü durumu da böyle...Neresi doğru ki, sanat camiası doğru olsun..

Sevgiler

Zeynep Şennur Sarıbaş



Kaynak: Korsan Üstüne

Yazar Hakkında:
web sitem

http://zeynepsennur.blogcu.com
Zeynep Şennur Sarıbaş