2 Aralık 2012 Pazar


Ukrayna Karadeniz komşumuz olan, pek çok ortak kültürü paylasştığımız ülkelerin başında gelir.

Ukrayna ile olan ilişkiler ve turistik faaliyetler 1 Ağustos'ta kabul edilen iki devlet vatandaşlarına vizesiz seyahat serbestliği kabulü ile dahada pekiştirildi. Ukrayna'ya Türkleri çeken en önemli etkenler ticari faaliyetler ortak kültür ve ülkenin tarihi mimari eserleri ve tabiki de güzel kızlarıdır.

Ukrayna başkent Kiev başta olmak üzere Lvov, Odessa, Harkov, Donetsk ve Dnepropetrovsk ülkemizden en çok turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Başkent Kiyev de Mariyinsky Sarayı, St. Andrew’s Kilisesi ve Golden Gate (Altın Kapı),kentin ziyaret etmeniz gereken mimari eserleri arasında yer alır.

Yeşil bir kent olarak gösterilen Kiyev, etkileyici botanik bahçelere ve insanı dinlendiren küçük parklara sahiptir. Devlet Botanik Bahçesi ve Ukrayna Bilim Akademisi Botanik Bahçesi kentin en güzel bahçelerinin başında gelir.

Yüzyıllar boyunca Rusya’nın kültür ve tarih merkezi olmayı başarmış bir kenttir Kiyev. Slav kültürünün en önemli temsilcilerinden biri olan başkent, canlı ve çok yönlü bir kültüre sahiptir. Kentte bulunan çok sayıda müze ve tiyatro, sanatseverler için fazlasıyla doyurucudur. Gece kulüpleri, gazinolar ve sinemalar, dinamik bir eğlence yaşamına işaret eder. Ukrayna'ya gelen tüm ziyaretçilere Lvov çernovtsı ve Vinnitsya şehirlerini görmelerini şiddetler tavsiye ediyorum.

Bir sonraki yazımda da Vinnitsya ve Lvov hakkında bilgi paylaşımında bulunacağım...

Kaynak: Ukrayna seyahati

Yazar Hakkında:
http://lx.ua