20 Ağustos 2012 Pazartesi



HBO yapım şirketinin önümüzdeki günlerde Cnbc-e kanalında da yayına başlayacak yeni dizisi 'The Newsroom' artık alışılmış konuların tekrar tekrar işlendiği dizi sektörüne önemli bir renk katacak gibi gözüküyor.

Başrollerini Jeff Daniels, Emily Mortimer ve John Gallagher Jr. 'ın paylaştığı dizinin hikayesi 2010 yılında BP'nin sondaj skandalının gerçekleştiği dönemle başlıyor.İlk 6 bölümdeJaponya'da oluşan deprem,ABD senatörünün vurulması,Mısır'daki iç karışıklık gibi konuları işleyen dizi yavaş yavaş günümüze doğru ilerliyor.

Gayet başarılı olarak değerlendirilebilecek oyunculukların yanında arka planda ilerleyen iki farklı aşk hikayesi izleyiciyi sıkmadan diziyi takip etmelerini sağlıyor.Jeff Daniels oynadığı karakter ve çok başarılı oyunculuğu sayesinde House'un boşluğunu dolduramasa da ona en yakın duyguları seyirciye geçirebilecek bir performans sergiliyor.Kimse MD. House'un yerini tutamaz ama Anchorman Will McAvoy'da kendi hayran kitlesini yaratabilecek kadar başarılı bir karakter.

Amerikan televizyon dünyasında arkaplanda dönen pazarlıkları ve güç mücadelelerine yakından bakmamızı sağlayan The Newsroom'da , reklam ve paraya esir olmuş bir sektörde işini doğru yapmaya çalışan bir grup insanın mücadelesini keyifli bir anlatımla takip edebilirsiniz.

Benim için şu ana kadarki dizinin en iyi sahnesi olarak nitelendirebileceğim , McAvoy'un senatörün ölmediği anlaşılınca ekibi stüdyoya çağırıp tabiri caizse ortalığı birbirine kattığı bölümü 18 yaşında birine izletirseniz büyük ihtimalle ya gazeteci olur ya da oyuncu.Sözlerimi "You're a fuckin newsman Don,if I ever tell you otherwise,punch me in the head"(4. bölüm finali) diye bitirirken The Newsroom'u izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.