19 Ağustos 2012 Pazar

Posted by ??????????? | File under : , , ,

Vira Bismillah deyip yeni sezona başladık.Oyun olarak da ilk 20 dakika umut dolu geçtikten sonra malesef yıllardır izlediğimiz Beşiktaş'a geri döndük.Schuster dönemi hariç Lucescu'dan beri aynı futbolu izlemeye devam ediyoruz.Çok koşan , pas yapamayan ,çok pozisyon veren ve gol umudu oyuncuların bireysel patlamalarına kalmış bir Beşiktaş.Oyuncular ,teknik direktörler değişip dursa da oyun nedense hiç değişmiyor.

Hasan Türk hamlesiyle herkesi şaşırtan ve mutlu eden Samet Aybaba malesef İbrahim Toraman hamlesiyle kimseyi şaşırtmadı ve baya da üzdü.İbrahim Toraman her ne kadar özverili ve iyi niyetli mücadele etse de,arkasında ne olup bittiğiyle hiç ilgilenmeyen,alan savunmasından bir haber bir oyuncunun son adam oynadığı bir takım iyi de oynasa kötü de oynasa her an son yıllarda Beşiktaş'ın bolca yediği gibi saçma goller yemeye mahkumdur.Golden önceki kornerde yine arkasından gelen Webo'yla hiç ilgilenmeyip topa hamle yaparak %100 bir gol pozisyonuna sebep oldu malesef.Arkasından gelen golde de tamamen takım halinde saçmalamanın eseriydi.Kornerde rakibe rahatça pas yaptırıp,hiç baskı görmeden orta yapılmasına izin verdikten sonra bütün takımın ceza sahası içinde olduğu bir anda arkada Cihan Haspolatlıyı unutmayı başararak 1-0 yenik duruma düştük.Daha sonra Oğuzhan girene kadar öncekinden de kötü bir futbol oynandı malesef.Olcay Şahan'ın baskıyı kaldıramaması ,Hasan Türk'ün biraz ağır kalması ve Necip'in orta sahanın en gerisinde alanı kontrol etmeyi bilmemesi oyun hakimiyetinin İstanbul Belediye'ye geçmesine sebep oldu.Oğuzhan'ın oyuna girmesiyle oyunu biraz daha önde oynayan Beşiktaş,Neciple bulduğu pozisyonun ardından daha da fazla rakibin üstüne gitmeye başladı ve serbest vuruştan golü buldu.Oyuncuların topu alıp santraya götüreceğini düşünürken herkesin sevinmekle meşgul olması galip gelememekten  ziyade yenilme korkusunun oyuncular üzerinde daha büyük baskı oluşturduğunun bir göstergesiydi.

Oyuncuları bireysel olarak değerlendirmek gerekirse

Cenk Gönen => Hata yapmadı,güveni yine yerindeydi.McGregor transferi kendisini biraz uyandırmış gibi.

Hilbert=> İlk yarıya tutk başlasa da ikini yarı kestiği ve ileriye taşıdığı toplarla takımın ayakta kalan az sayıdaki oyuncusundan biriydi.

Toraman=> Sahip olduğu kadarını sahaya yansıttı.Yakın bir gelecekte yerini Escude'ye bırakması gerekir zira Toraman'da bundan fazlası yok.

Sivok => Her zamanki gibiydi.Topu oyuna sokarken uzun oynamayı biraz fazla tercih etti veya böyle oynamak zorunda kaldı.daha fazlası talep edilirse yapabilecek bir oyuncu.Her zaman yeri olmalı takımda.

Uğur Boral => Taktik gereği mi böyle oynadı bilmiyorum ama neredeyse hiç hücuma çıkmadı.Savunmada çok yalnız kaldı.savunma yönü de zayıf olduğundan çok açık verdi.Bu şekilde oynanacaksa Emre Özkan daha iyi bir tercih olabilir.

Olcay Şahan => Biraz fazla baskı altında kalmış bir hali var.Çok şey yapmak istedi fakat istediklerinin pek azını yapabildi.Zamanla daha faydalı olacaktır.

Hasan Türk => İlk lig maçı için beklentilerimi karşıladı diyebilirim.Topla ilişkileri gayet iyi, biraz kuvvetlenip çabuklaşırsa ki çoğu pozisyonda ağır kaldı,forma kendisinin olabilir.

Veli Kavlak => Savunmanın önündeki oyuncu rolünü Necip'ten çok daha başarılı oynuyor.Geçen sezona göre de daha az koşma şansı olduğundan topu da daha olumlu kullandı bugün ve Kayserispor hazırlık maçında.Çoğu maçta 11'de izleriz kendisini.Çıkması Beşiktaş için talihsizlik oldu.

Necip Uysal => Geçen sene de olduğu gibi nasıl oynaması gerektiğini bilmediği bir bölgede oynamaya devam etti.Schuster döneminde önde basan bir takımda ne kadar faydalı olduğunu hep beraber izledikten sonra iki senedir nasıl yapacağını bilmediği , ama kendisinden ısrarla beklenen alanı ve oyunu kontrol etme işinde yine başarılı olamadı.Ya biraz daha önde kullanılmalı ya da Tigana'nın gözümüzün önünde Serdar Kurtuluş'a öğrettiklerini kendisine öğretecek biri bulunmalı.İleri çıktığında da aslında etkili olabileceğini bir iki pozisyonda gösterdi.

Fernandes => O da aslında her zamanki gibiydi.İBB tarafından iyi savunuldu.

Almeida => Kendisiyle ilgili eleştirilerin biraz ön yargılı olmaya başladığını düşünüyorum.Bugün gayet istekliydi beniz görebildiğim kadarıyla.Sakatlık yaşamazsa iyi bir gol ortalaması tutturacağını düşünüyorum.

Mustafa Pektemek => Ne beklemeniz gerektiğini bilmediğiniz bir oyuncu.İyi gününde olduğunda çok yararlı kötü günündeyse pek çekilmeyen bir hale bürünüyor.Bugün gayretliydi ama kötü günlerinden birini yaşadı kanımca.

Mehmet Akyüz => Girdikten sonra aldığı topları fena kullanmadı.Çok fikir elde edebilecek kadar topla buluşmadı.Kapasitesi belli.Temposuyla bazı maçlarda faydalı olabilir.

Oğuzhan Özyakup => Kuvvetlenirse Arsenal'e geri dönebilir.Her zaman sahada olmasını tercih ederim.

Maçın başında top rakip defanstayken Almeida ve Mustafa'nın kanatlara açıldığı Fernandes ve Olcay'ın rakibi  önde karşıladığı düzen açıkçası bana ümit verdi.Bu düzende Mustafa'nın yerine Quaresma'yı görebilirsek etkili bir takım haline gelebiliriz.Bazı Beşiktaş alışkanlıklarından kurtulabilirsek ve pas organizasyonunu bir üst seviyeye çıkarabilirsek başarılı bir sezon geçirebiliriz.İstanbul Belediye de ligin iyi takımlarından biri ve muhtemelen ilk 8 içinde bitirebilir ligi.O yüzden çok da umutsuz olmaya gerek yok.Bu sezon Oğuzhan,Necip,Hasan Türk,Muhammed gibi oyuncuları milli takım seviyesine çıkarabilmek herşeyden önemli  benim için.Yolun açık olsun Beşiktaşım.