18 Ağustos 2012 Cumartesi

Posted by ??????????? | File under : , , , ,

Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı Bana Bir Şeyhler Oluyor oyununun unutulmaz mahkeme sahnesi...Altan Erkekli oyunculuk dersi verirken bir yandan da haykırıyordu "Ama yapmayın dedi Tanrı o daha bir çocuk"

Batuhan Karadeniz'in Beşiktaş'a dönüşüyle büyük bir kitle tarafından aforoz edilmesi de bir oldu.Sebep olarak da 16 yaşında söylediği "Kral yapmayacaksın" sözü ve Guti-Raul olayları.Bu yaptıkları hata değildi demek ne kadar doğru değilse , bu hataların müsebbibi olarak Batuhan'ı göstermek de bir o kadar vicdansızlıktır.

10-11 yaşlarında kapısından girdiği Beşiktaş kulübünde 16-17 yaşlarına vardığında taraftarların gol umudu, geleceğin yıldızı vs vs haline geliverdi Batuhan.Sonra yukarıda belirtilen hatalar ve malum hikaye.Peki yıllardır altyapısıyla övündüğümüz veya övünmek için pusuda beklediğimiz kulübümüzün bu hatalarda hiç mi payı yoktu? 12 yaşında bir çocuğu adam edemeyen bir altyapı düzeninden bunca yıl ne bekledik ki biz.Batuhan Karadeniz'e hocalık yapanlar veya o dönem altyapı yöneticiliği yapanlar hala çalışıyor mu bu kulüpte? Sorgulamamız gereken Batuhan'ın terbiyesi, ahlakı mı, yoksa yetiştirdiği oyuncular Beşiktaş'tan kaçmak için yer arayan,Fenerbahçe stadında boy boy resimler çektiren,Twitter hesabından Beşiktaş'a hakaret eden Beşiktaş Özkaynak düzeni mi? Kendi yetiştirdiği oyuncuların davranışlarının sorumluluğunu üstlenmeyen hatta ilk fırsatta kendi evladını tü kaka ilan eden bir düzenden Metin Ali Feyyaz ruhu çıkar mı?

Hesabı Batuhan ve onun gibilerin değil de Sinan Vardar'ın ,Yemen Ekşioğlu'nun,altyapıdaki görevlilerin,onlara iş ve sorumluluk veren yönetimlerin önüne koyduğumuz zaman özlediğimiz Beşiktaş'a kavuşabiliriz.Söylenenin aksine bu transfer Batuhan'ın değil,Batuhan'ı yetiştiren düzenin onu geri kazanmak için son şansıdır.

 "Duvar değil konuştuklarım içinde insanlar var.Nedense beni anlasın istedim içinde insan olan duvarlar. "