4 Ocak 2013 Cuma


Beşiktaş ilk kez katıldığı Medical Park Euroleague'de büyük bir başarı göstererek Top 16'ya kalmasının ardından oynadığı iki maçı da kazanarak ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Geçtiğimiz sezonu 3 kupayla kapatmasının ardından Efes Pilsen'in sponsorluğunda iyice güçlenen siyah beyazlılar, EuroLeague'in en önemli favorilerinden biri olduğunu şimdiden kanıtladı.

Top 16'nın ilk haftasında güçlü Siena'yı deplasmanda 15 sayı farkla geçen Karakartallar, bu kez de Real Madrid'e kendi seyircisi önünde geçit vermedi.Carlos Arroyo'nun 24 sayı 7 asistle yıldızlaştığı maçta yeni transfer Nenad Krstic'te 14 sayı 11 ribaundla double double yaparak geceye damgasını vurdu.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan koç Ergin Ataman,geçen sene şampiyon olan takımı korumakla kalmayıp Efes Pilsen'in sponsorluğu sayesinde Kerem Tunçeri ,Ersan İlyasova,Nenad Krstic gibi oyuncuları transfer ederek güçlerine güç kattıklarını, bu sebeple de aldıkları başarılı sonuçların asla sürpriz olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.Sözlerine Tuncay Özilhan'a teşekkür ederek başlayan Ergin Ataman,açıklamalarını sonlandırırken de Tuncay Özilhan'a tekrar teşekkür etmeyi unutmadı.

Acun Ilıcalı -Haber Paralel Spor Servisi